När vi var i Thailand i vintras så gick jag en halvdags matlagningskurs. Det var en kul sak att göra när man hade varit på stranden varje dag! Rekomenderar verkligen att göra det om man gillar thaimat och är på semester i Thailand! Kostade inte många kronor..
Vi fick laga fyra olika rätter. Till varje rätt så fick vi en liten plastback att lägga de olika ingredienserna i. Man delade upp backen i olika delar beroende på när ingredienserna skulle ner i grytan..
Här kommer ett "äkta" thailandsrecept på
Kyckling sweet and sour
4 portioner
4 kycklingfileér, strimlade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 gurka, i tärningar 2x2 cm
1/4 färsk ananas eller 1 liten burk
1 stor gul lök, i klyftor
1 röd chili, strimlad
2-3 tomater, i stora bitar
4-5 salladslökar, 2-3 cm bitar
5 msk olja
2 msk oystersås
2 msk tomatsås
1 msk fisksås (jag använde fiskfond)
1 msk soya
2 tsk socker
peppar
- Värm upp lite av oljan i en wokpanna. Woka på hög värme vitlök och kyckling till kycklingen är genomstekt.
- Tillsätt gurka, ananas, lök och chili. Woka några minuter så att löken börjar bli mjuk.
- Blanda olja, oystersås, tomatsås, fisksås, soya, socker och lite peppar till en sås och häll ner i wokpannan.
- Låt puttra några minuter och häll i lite vatten om såsen är för tjock..
- Tillsätt tomater och salladslök några få minuter så att tomaterna inte kokar sönder.
- Servera med ris.
Så här såg backarna ut som vi använde i thailand.. |
Mycket konsentrerad.. |
Vi lagade denna rätt med seafood. Det var riktigt gott. Tillsätt då seafood tillsammans m tomater och salladslök istället för kyckling. |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar