Pasta och tonfisk tycker jag är en god kombo! Vi äter nog mest tonfisk under sommaren. Känns som om det är lite "sommarmat". Varför vet jag inte, men förknippar det med sommar. Har ätit en och en annan tonfisksallad hos min pappa under sommaren. Kanske är det därför.. Gott är det i alla fall!
Pasta med tonfisksås.
4 portioner
4 port kokt pasta
2 gula lökar, hackad
1-2 hackade vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
4 tsk dijonsenap
ca 300 g färskost med gräslök
salt
peppar
2 burkar tonfisk (ca 400 g)
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull utan att det tar färg. Häll i grädde, senap, salt och peppar. Låt koka upp under omrörning.
- Låt färskosten smälta ner i såsen och låt det koka upp under omrörning.
- Häll av vatten/olja från tonfisken och blanda ner tonfisken försiktigt i såsen.
- Servera med den nykokta pastan. Toppa med riven ost! Gott!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar