onsdag 13 april 2011

Lavendelskorpor



Lavendel och choklad är en fantastisk kombo!! Gillar verkligen lavendelns annorlunda smak, den går inte riktigt att beskriva vad det smakar.. Sött, friskt, blommig... Fantastisk god är den i alla fall!
Här kommer recept på en härlig kombination av lavendel, choklad i en härlig skorpa!

Lavendelskorpor med chokladbitar


ca 35 skorpor
ugn 175 och 125 grader

100 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl råsocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 msk lavendelblommor
100 g mörk choklad


  • Vispa smör, socker, råsocker krämigt.
  • Rör ner ett ägg i taget.
  • Hacka chokladen grovt och blanda ner i smeten.
  • Blanda lavendelblommorna med vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. 
  • Vänd försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
  • Forna degen till två rullar och platta till lite. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda  mitt i ugnen i 25 min i 175 grader.
  • Ta ut plåten och sänk till 125 gader. 
  • Skiva längderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt.
  • Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de är helt torra.




Servera skorporna en solig sommardag i skuggan av ett träd! Härligt!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar