Lavendel och choklad är en fantastisk kombo!! Gillar verkligen lavendelns annorlunda smak, den går inte riktigt att beskriva vad det smakar.. Sött, friskt, blommig... Fantastisk god är den i alla fall!
Här kommer recept på en härlig kombination av lavendel, choklad i en härlig skorpa!
Lavendelskorpor med chokladbitar
ca 35 skorpor
ugn 175 och 125 grader
100 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl råsocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 msk lavendelblommor
100 g mörk choklad
- Vispa smör, socker, råsocker krämigt.
- Rör ner ett ägg i taget.
- Hacka chokladen grovt och blanda ner i smeten.
- Blanda lavendelblommorna med vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.
- Vänd försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
- Forna degen till två rullar och platta till lite. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 25 min i 175 grader.
- Ta ut plåten och sänk till 125 gader.
- Skiva längderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt.
- Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de är helt torra.
Servera skorporna en solig sommardag i skuggan av ett träd! Härligt!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar