söndag 17 april 2011

Kyckling- Hot basil leaves



Jaha, då kan man bocka av ännu en vecka i kalendern.. Vilket härligt väder vi har haft i dag! Strålande sol och kanonvarmt!
Det har varit full rulle på starks väg 22 i dag, vi har kört FYRA släp med grenar, stubbar, löv och allt möjligt skräp som vi har hittat i trädgården ut till Eriks mamma och pappa så får dem bränna det åt oss. Tur att vi har dem så att vi kan dumpa av lite skräp!
Dessutom så har jag hunnit med att baka Flatbröd med tomat, parmesan och basilika! Det blev riktigt gott! (Recept kommer i morgon)








Kvällens middag blev

Kyckling- hot basil leaves
4 portioner

4 kycklingfileér, strimlade
1-2 röda chilifrukter, strimlade
2 gula lökar, i stora bitar
1 kruka thaibasilika, bladen
3 msk olja
2 msk oystersås
2 msk fisksås
1 msk soya
1-2 dl vatten
1 tsk socker
peppar


  • Hetta upp oljan i en wokpanna och woka kycklingen.
  • Tillsätt chilifrukt, lök och thaibasilika och woka några minuter.
  • Tillsätt oystersås, fisksås, soya, socker och peppar. Tillsätt sedan vattnet tills såsen blivit lagom "tjock".
  • Koka några minuter.
  • Servera med ris och sallad.
Lägg några basilika blad i vattnet för en frisk smak!




Denna rätt kommer också från min "thaireceptbok", vi använde då en annan sorts basilika som jag dock inte kommer ihåg namnet på. Tror att den bara kallades för hot basil leaves och den var mycket stark. Men det funkar utmärkt med thaibasilika med. Tillsätt mer chili för mer hetta bara!

Kramar Mysan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar