torsdag 7 april 2011

Franska fiskbiffar



Vi försöker äta fisk minst en gång i veckan. Fisk går att variera ganska mycket.
I kväll så blev det fiskbiffar, mycket gott! Vi serverade biffarna med potatismos som jag hade blandat med lite spenat.

4 portioner

500 g vit fiskfile
salt
peppar
1/2 dl färska eller frysta provencalska kryddor
2 msk potatismjöl
ca 10 kokta potatisar
1 dl mjölk
spenat efter smak och tycke (jag hade ca en hand full för två portioner)



  • Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, örtkryddor, mjöl och grädde till en färs. Forma färsen till åtta biffar. Stek biffarna i smör ca 3-4 min på varje sida.
  • Mosa/vispa potatisen med mjölk och spenat. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera biffarna med potatismos och tomatsalladen.

Tomatsallad

1 ask körsbärstomater, halverade
2-3 dl ruccola eller annan småbladig sallad
2 msk olivolja
persiladekrydda

  • Blanda alla ingredienser till en god sallad

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar