tisdag 22 mars 2011

Bön och jordärtskockssoppa


4 portioner

400g delade jordärtskockor
200g tärnad potatis
20 cm strimlad purjolök
1 msk olja
5 dl hönsbuljong
400g kokta stora vita bönor
2 dl mjölk
2 1/2 dl grädde
salt
peppar
2 dl solrosskott
1/2 dl rostade solrosfrön




  • Lägg jordärtskockor, potatis och purjolök i en kastrull med olja. Fräs hastigt.
  • Tillsätt hönsbuljong och koka sakta tills skockor och potatis är mjuka och går och mosa, ca 10 minuter.
  • Tillsätt bönorna och mixa soppan.
  • Tillsätt mjölk och grädde, smaka av med salt och peppar.
  • Servera med solrosskott ock solrosfrön och ev en god smörgås.
Soppan blev nästan lite smaklös. Kanske kan man kydda lite annorlunda, en klyfta vitlök kanske gör susen..

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar