fredag 18 mars 2011

Honungsglaserade rotfrukter i stekpanna, serveras med lamm.


4 portioner

25 g smör
2 msk olja
1/4 rotselleri, skalad i tunna stavar
2 medelstora morötter, skalade i tunna stavar
1 litet kålrotshuvud, skalad i tunna stavar
3 potatisar, skalade i tunna stavar
1 rödlök, i tunna klyftor
2 vitlöksklyftor, i skivor
2 msk flytande honung
timjan
salt
peppar


  • Låt en stekpanna bli het, smält smöret och blanda i oljan. Lägg i rotfrukterna och löken. Rör om och låt dem få lite färg.
  • Sänk värmen och fortsätt steka tills de blivit lagom mjuka.
  • Ringla över honungen och stek några minuter till. Strö över salt och peppar.
  • Servera med stekta lammkotletter, sallad och en god sås.





Fredagsmys!


Kramar Mysan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar