onsdag 16 mars 2011

Medelhavspaj


4-6 portioner
ugn 200 grader

Pajdeg:
3 dl mjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
2 vitlöksklyftor, hackade
100 g bladspenat
1 aubergine i tärningar
smör
salt
peppar
1 1/2 tsk spiskummin
150 g fetaost
250 g cottage cheese
1 dl grädde
3 ägg
1 dl svarta oliver (utan kärnar för tändernas skull)


  • Blanda smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga och låt stå i kylen i ca 30 min.
  • Rensa och skölj spenaten. Fräs löken och aubergine i smör. Lägg i spenaten och låt den fräsa med. Krydda med salt, peppar och spiskummin.
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
  • Bryt osten i bitar och blanda med cottage cheese, grädde och ägg. Rör ner spenatblandningen och oliver. Häll blandningen i pajskalet.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.
Mmm, riktigt god paj. Servera med en STOR och krispig sallad.



Kramar Mysan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar