måndag 7 mars 2011

Köttfärsgratäng med vitkål och curry.

4 port
ugn: 225 grader

1 Finhackad gul lök
1/2 vitkål (ca 700 g), strimlad
1 msk curry
500 g nötfärs
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar

Morotssallad
4 morötter, grovt rivna el strimlade
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 1/2 tsk honung
1 1/2 msk olivolja
2 msk hackad persilja


  • Fräs lök och vitkål i 2 msk smör utan att det tar färg i ca 10 min. 
  • Tillsätt curryn och fräs ytterligare ca 3 min. Låt kålblandningen svalna något.
  • Blanda nötfärs, ägg, salt och peppar. tillsätt kålblandningen och rör om. Lägg allt i en smord form (ca 20x30 cm). Ställ i ugnen i ca 20 min.
Servera gratängen med morotssalladen och ev. kokt potatis och en klick crème fraiche.


Morotssallad
  • Riv eller strimla morötterna. Blanda en dressing på övriga ingredienser och häll över morötterna.

Smaklig måltid!
Kramar Mysan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar