onsdag 9 mars 2011

Lasange med aubergine och fetaost.

ca 4 port
ugn: 200 grader

Tomatsås:
1/4 dl olja
1 hackad gul lök
1 finhackad vitlök
2-3 tomater i stora bitar
1 frp krossade tomater (400g)
1/4 dl tomatpuré
1/2 msk honung
salt
peppar

1/4 dl olja
1 aubergine, skivade på längden
300g fetaost
2 dl crème fraiche
1/2 dl vatten
1/2 dl hackad färsk basilika
peppar
ca 150g färska lasangeplattor


  • Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök, vitlök och tomater någon minut under omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt såsen puttra på medelstark värme 10-20 min. Rör om då och då, de färska tomaterna ska koka sönder och "försvinna" i såsen.
  • Medan såsen kokar: Hetta upp oljan i en stekpanna och stek aubergineskivorna några i taget. (för att auberginen ska få färg behöver pannan vara riktig het och ha endel olja i sig) Lägg skivorna åt sidan.
  • Mosa sönder fetaosten och blanda med crème fraiche, vatten och basilika. Peppra eventuellt.
  • smörj en ugnsäker form med olja. Lägg ett lager aubergineskivor i formen, fortsätt med 1/3 tomatsås, lasangeplattor och sist ett lager med fetaoströra. Gör likadant igen, men fördela den sista 1/3 tomatsås överst tillsammans med fetaoströra. 
  • Grädda i ugnen tills lasangen fått färg, ca 20 min.
  • Servera gärna med en fräch sallad. 
Denna lasange är super smarrig!! Det går givetvis att byta ut auberginen mot köttfärs om man skulle vilja det. Fetaostsåsen bryter av mot tomatsåsen så himla bra!!

Smaklig måltid!
Kramar Mysan 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar