tisdag 29 mars 2011

Färsrutor med medelhavsfyllning



Visst är det härligt att äta en stor härlig sallad som tillbehör i stället för pasta, ris eller potatis. Man blir mätt på ett lätt sätt, inte så däst. Men vi faller lätt in i gamla banor med pasta, ris och potatis. Får försöka ändra på det, förhoppningsvis blir det lättare nu när det blir varmare ute och man inte "behöver varm mat" alla dagar.

I dag så blev det fyllda färsbiffar med en stor kikärtssallad till! Såå gott! Färs är så bra tycker jag. Lätt att laga och variera! Vi brukar variera fyllningarna lite på våra biffar. Halloumi, feta eller mozarella är favoriterna! Dagens fyllning blev en ny favvo! Lite extra senap och den hamnar på månadens topplista!

Färsrutor med medelhavsfyllning.


4 portioner

400 g nötfärs
1/2 hackad gul lök
2-3 msk dijionsenap
2 msk hackade oliver
100 g fetaost
1 tsk timjan
2 msk soya
1 dl vatten eller matlagningsgrädde
salt
peppar


  • Blanda färsen med salt och peppar. Lägg den mellan två stora ark plastfolie och kavla den till en stor tunn fyrkant ( ca 30X25 cm). Ta bort plasten och dela i fyra bitar.
  • Bre senap på varje bit men lämna ca 1 cm runt om. Fördela lök, oliver och ost på ena halvan på varje bit. Strö över timjan.
  • Vik ihop varje färsruta och tryck till kanterna så att inte fyllningen rinner ut under stekningen.
  • Stek rutorna i lite olja 3-4 min på varje sida (köttet ska vara genomstekt). Häll på soya och vatten eller grädde mot slutet och låt biffarna småkoka i skyn någon minut.
  • Servera biffarna med en stor och härlig sallad! Gärna med bönor.



Kikärtor, oliver, fetaost, tomat, spenat, paprika, romansallad, squash


Ha det gott!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar