torsdag 17 mars 2011

Hoki med rödbetor och fetaost


4 portioner

400 g hokifileér
600 g rödbetor
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 dl vitt vin
1/2 dl vatten
1 msk konc fiskfond
3/4 dl grovskuren dill
150 g fetaost
salt
peppar


  • Koka rödbetorna mjuka i 20-30 minuter. Gnid av skalet under rinnande vatten.
  • Lägg fisken i en stekpanna med höga kanter. Krydda med salt och peppar. Häll på vin, vatten och fiskfond.
  • Lägg på lock och låt sjuda på svag värme i 4-5 minuter. Ta av från spisen och håll varmt.
  • Fräs rödbetor i olja o ca 2 minuter. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare i 1 minut. Salta och peppra. Vänd ner dill och fetaost.
  • Servera med hokifileérna och gärna en citronklyfta (man kan även servera med potatis).

Rödbetor möter fetaost.. Sött möter salt!! MUMS


Detta hamnar på min topplista denna månad!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar