Chipotlekyckling med rostade grönsaker
4 portioner
Ugn: 200 grader
700 g kycklingfilé, tunnskivad
2 msk honey chipotel
1 msk smör
1 squash, i "lagom" bitar
1 fänkål, grovskivad
1 paprika, i "lagom" bitar
1 gul lök, grovhackd
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja
1-½ dl pinjenötter
salt
peppar
lite färsk oregano
- Smörj in kycklingbitarna i chipotle och krydda med salt och peppar.
- Stek kycklingen i en stekpanna med smör hastigt.
- Fördela grönsakerna och löken på en ugnsplåt. Strö över nötter och ringla över olja.
- Lägg kycklingen på grönsakerna och ställ in i ugnen i ca 15 minuter eller tills kycklingen och grönsakerna är klara.
- Garnera med lite färsk oregano innan servering!
Det som är bra med den här rätten är att du kan lägga i det du har hemma! Bra när man gör lite rensning i kylen.. |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar