söndag 8 januari 2012

Mangosurpris



Till efterrätt så bjöds det på "mangoglass". Glass i portionsformar med "surprise" i form av kaksmulor. Smaskigt var det! Perfekt att göra dagen innan och bara ta fram strax innan servering!

Mangosurpris
8 portioner

1 pkt fryst mango,250 g
2 äggulor
1 dl florsocker
4 dl grädde
10 cookies, 100 g (typ maryland)
4 passionsfrukter
400 g frysta hallon
2 msk flytande honung


  • Halvtina mangon och mixa den med äggulor och florsocker.
  • Vispa grädden och blanda ner mangomoset i grädden.
  • Smula ner kakorna och rör om.
  • Fördela smeten i stora muffinsformar och ställ i frysen i minst 3 timmar.
  • Dela passionsfrukterna och ta ur fruktköttet.
  • Blanda hallonen med passionsfrukten och honugen. Låt dra i minst 1 timme. Hit går det att förbereda.
  • Ta ur glassen ur formarna och lägg upp på assietter. Låt stå i ca 10 minuter så att glassen tinar lite.
  • Servera med mangosalsan.

    Fina Ida har fotat denna mangosurprise.
Hoppas ni har en trevlig söndag!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar