Rödlinsragu med färsbullar
4 portioner
400 g köttfärs
½ dl boveteflingor
1 ½ dl mjölk
½ dl sesamfrön
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
smör
Rödlinsragu:
1 dl röda linser
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
1 dl crème fraiche
1 msk ajvar relish
salt
peppar
- Blanda boveteflingor och mjölk i en bunke, låt svälla i ca 5 minuter.
- Rosta sesamfröna i en torr varm stekpanna.
- Tillsätt ägg, salt, kanel, ingefära, sesamfrön i mjölkblandningen. Blanda till en jämn smet. Forma smeten till ca 20 bullar och stek dem i smör eller olja.
- Skölj linserna. Skala och hacka löken, fräs löken i smör eller olja.
- Tillsätt linser och tomater. Späd med vatten och låt koka i ca 10 minuter tills linserna är klara.
- Tillsätt crème fraiche, ajvar relish och salt och peppar.
- Servera rödlinsragun med färsbullarna och ev matvete eller couscous.
Trevlig kväll!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar