Torsk med het mango och räkröra
4 portioner
ugn 175 grader
800 g torskfilé
salt
peppar
1 mango
2 avokado
½ gurka
400 g skalade räkor
1 röd chili, finhackad
2 lime
1 kruka koriander, hackad
½ msk olivolja
1 tsk flytande honung
sallad
ärtskott
- Stek torskfilén en minut på varje sida i lite olja. Salta och peppra.
- Lägg över fisken i en ugnsform och stek mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Skär mango, avokado och nästan hela biten gurka i tärningar och lägg i en skål. Blanda ner räkorna. Skiva resterande gurka och spara till uppläggningen.
- Riv skalet från en lime och pressa sedan ur saften.
- Blanda limeskal, juice, chili och koriander med räkröran. Blanda ner olivolja och honung. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela sallad och gurkskivor på fyra tallrikar. Lägg torskfilé ovanpå salladen och fördela räkröran överst.
- Skär den sista limen i klyftor och garnera varje tallrik med limeklyftor och ärtskott.
Rätten känns väldigt fräsch. Passar perfekt en sommarkväll skulle jag tro! |
I morgon blir det smak av asien!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar