tisdag 17 januari 2012

Fisk, mango och räkor

I perioder är vi riktigt duktiga på att äta fisk, då kan vi äta fisk ett par gånger i veckan. Sedan finns de perioder då vi inte har ätit fisk på ett par veckor.. Som nu till exempel, jag kommer inte ihåg när vi åt fisk senast. Det får bli ändring på det. Fisk på menyn minst en gång i veckan får det bli framöver! Vi startar i dag.




Torsk med het mango och räkröra
4 portioner
ugn 175 grader

800 g torskfilé
salt
peppar
1 mango
2 avokado
½ gurka
400 g skalade räkor
1 röd chili, finhackad
2 lime
1 kruka koriander, hackad
½ msk olivolja
1 tsk flytande honung
sallad
ärtskott


  • Stek torskfilén en minut på varje sida i lite olja. Salta och peppra. 
  • Lägg över fisken i en ugnsform och stek mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  • Skär mango, avokado och nästan hela biten gurka i tärningar och lägg i en skål. Blanda ner räkorna. Skiva resterande gurka  och spara till uppläggningen. 
  • Riv skalet från en lime och pressa sedan ur saften. 
  • Blanda limeskal, juice, chili och koriander med räkröran. Blanda ner olivolja och honung. Smaka av med salt och peppar.
  • Fördela sallad och gurkskivor på fyra tallrikar. Lägg torskfilé ovanpå salladen och fördela räkröran överst.
  • Skär den sista limen i klyftor och garnera varje tallrik med limeklyftor och ärtskott. 
Rätten känns väldigt fräsch. Passar perfekt en sommarkväll skulle jag tro!


I morgon blir det smak av asien!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar