Lax allt i ett
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
salt
peppar
1 dl grovhackad purjolök
smör
2 ½ dl crème fraiche
1 ½ dl fiskbuljong
½-1 citron, saften
4 tomater i klyftor
1 liten grovstrimlad zucchini
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
- Krydda laxen med salt och peppar. Stek i ca 2 minuter på varje sida.
- Fräs purjolöken i lite smör. Rör ner crème fraiche, buljong och vin och låt koka upp.
- Lägg i tomater och zucchini och låt allt bli varmt. Rör ner de hackade kryddorna och lägg i laxbitarna.
- Låt allt bli varmt.
- Servera med en krispig sallad eller varsin halva avokado.
Det går utmärkt att byta ut laxen mot kyckling! |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar