torsdag 12 januari 2012

Färslåda

I kväll så åt vi en mycket god färslåda med fänkål, pesto och fetaost! Mmm, mycket gott! Jag har aldrig lagat färslåda förut, kanske var detta min första "låda" överhuvudtaget.. Men det kommer göras igen! Mycket enkelt!




Färslåda med fänkål, pesto och fetaost.
4 portioner
ugn: 175 grader

500 g nötfärs
salt
peppar
örtkrydda
½ dl hackad färsk persilja och basilika
1 ägg
1 dl grädde
1 fänkål, strimlad
1 rödlök, strimlad
1 msk olivolja
ca 75 g fetaost, smulad
3 msk röd pesto
3 msk grön pesto
ruccola


  • Blanda nötfärs med ägg, persilja, basilika och grädde. Krydda med salt, peppar och örtkrydda.
  • Tryck ut färsblandningen i en smord ugnsform.
  • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fänkål och rödlök. 
  • Lägg fänkål och rödlök ovanpå färsen. Strö fetaosten ovanpå och klicka sedan ut peston. 
  • Ställ i ugnen i ca 30 minuter. 
  • Servera med ruccolasallad.

Kanske inte så vackert, men gott och fyllt med smaker!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar