onsdag 18 januari 2012

Soppa med smak av Asien

När det är kallt och ruggigt ute så är det härligt att värma sig med en god soppa. Tyvärr är inte min sambo jätte förtjust i soppor men jag hoppas att han kan vänja sig..




Kokos och limesoppa med kyckling
4 portioner

300 g kycklingfilé, strimlad
3 msk olivolja
10 färska champinjoner, skivad
½ squash, skivad
2 ½ dl hönsbuljong
ca 20 cm citrongrässtjälkar, delad i ca 5 cm bitar
2 burkar kokosmjölk (800 g)
2 tsk ingefära, finhackad
2 röda chilifrukter, hackade
2 msk fisksås
1 msk flytande honung
1 lime
½ kruka thaibasilika


  • Stek kycklingen några minuter i lite olja.
  • Tillsätt svamp och squash och fräs någon minut. Häll på buljong och tillsätt kokosmjölk, ingefära, chili, citrongräs, fisksås och honung.
  • Pressa ner saften av en lime och smaka av med salt och peppar.
  • Låt koka i fem minuter.
  • Häll upp i skålar och strö över hackad thaibasilika.
Denna soppa är mycket enkel att göra! Vill du ha lite mer matigt kan du
lägga i lite nudlar mot slutet.

Tänk på att ta bort citrongräsbitarna innan servering då dessa inte är
något man äter.


I morgon står en annan kycklingrätt på menyn!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar