Kokos och limesoppa med kyckling
4 portioner
300 g kycklingfilé, strimlad
3 msk olivolja
10 färska champinjoner, skivad
½ squash, skivad
2 ½ dl hönsbuljong
ca 20 cm citrongrässtjälkar, delad i ca 5 cm bitar
2 burkar kokosmjölk (800 g)
2 tsk ingefära, finhackad
2 röda chilifrukter, hackade
2 msk fisksås
1 msk flytande honung
1 lime
½ kruka thaibasilika
- Stek kycklingen några minuter i lite olja.
- Tillsätt svamp och squash och fräs någon minut. Häll på buljong och tillsätt kokosmjölk, ingefära, chili, citrongräs, fisksås och honung.
- Pressa ner saften av en lime och smaka av med salt och peppar.
- Låt koka i fem minuter.
- Häll upp i skålar och strö över hackad thaibasilika.
Denna soppa är mycket enkel att göra! Vill du ha lite mer matigt kan du lägga i lite nudlar mot slutet. |
Tänk på att ta bort citrongräsbitarna innan servering då dessa inte är något man äter. |
I morgon står en annan kycklingrätt på menyn!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar